Routebeschrijving

Met de auto

Vanuit het Zuiden en Oosten

Op de A9 neemt u (vóór de Wijker- en Velsertunnel) de A22 Beverwijk/IJmuiden (7). Direct na de Velsertunnel neemt u de afslag Beverwijk (9). U volgt het ANWB-bord “Rode Kruis” en rijdt over het viaduct van de A22 richting Beverwijk. Na het verkeerslicht passeert u de spoorweg en slaat u rechtsaf. Bij het eerstvolgende verkeerslicht slaat u linksaf de Vondellaan in. Na 100 meter vindt u het Rode Kruis Ziekenhuis aan uw rechterzijde. Aan uw linkerzijde bevindt zich een parkeerterrein.Vanaf het parkeerterrein loopt u naar de ingang van het Ziekenhuis en neemt u de trap of de lift naar het souterrain (-1) en begeeft u zich naar het einde van de gang. U kunt hier plaatsnemen in wachtruimte D3.

Vanuit het Noorden

Op de A9 neemt u de A22 Beverwijk/IJmuiden/Haarlem-Noord. Dan neemt u de afslag Beverwijk (9). Bij de verkeerslichten, bovenaan de afrit, slaat u rechtsaf. U volgt het ANWB-bord “Rode Kruis”. Na het verkeerslicht passeert u de spoorweg en slaat u linksaf de Vondellaan in. Na 100 meter vindt u het Rode Kruis Ziekenhuis aan uw rechterzijde. Aan uw linkerzijde bevindt zich een parkeerterrein. Vanaf het parkeerterrein loopt u naar de ingang van het Ziekenhuis en neemt u de trap of de lift naar het souterrain (-1) en begeeft u zich naar het einde van de gang. U kunt hier plaatsnemen in wachtruimte D3.

Parkeren

U kunt vlakbij het RKZ parkeren. Tegenover het ziekenhuis is aan de Vondellaan een parkeerterreinen waar 24 uur per dag betaald parkeren geldt.

Gratis parkeren
Iets verder van het ziekenhuis, bij de voormalige RKZ personeelsflat aan de Beeckzanglaan, kunt u vrij parkeren. Daar zijn meer dan 200 plaatsen. Ook kunt u gratis parkeren op het terrein achter de bioscoop Cineworld. Vandaar is het ongeveer tien minuten lopen naar het ziekenhuis.

Hoe werkt het betaald parkeren?
Bij het oprijden van het parkeerterrein trekt u een kaart uit één van de parkeerautomaten. Na uw bezoek betaalt u met uw kaart bij één van de parkeerautomaten op het parkeerterrein.

Tarief
U betaalt €1,50 per uur. Als u binnen 20 minuten het parkeerterrein verlaat, hoeft u niet te betalen. Het maximale dagtarief (per kalenderdag) is € 8,50.

Openbaar vervoer

Het RKZ ligt op vijf minuten lopen van NS-station Beverwijk. Bij het uitlopen van het station, ziet u het ziekenhuis schuin links voor u liggen.

U loopt linksaf richting het busstation en de bioscoop Cineworld. Volg de weg naar rechts tot aan de kruising. Steek recht over, de Vondellaan in. Aan uw rechterhand ligt het ziekenhuis.

Alle stad- en streekbussen stoppen naast het station. Tegenover de ingang van het ziekenhuis is een bushalte van lijn 78 (vanuit Wijk aan Zee) en 79 (vanuit Castricum/Heemskerk).

Tip
De tijden waarop treinen aankomen en vertrekken vindt u op de website van de NS. Ga voor een reisadvies voor reizen met openbaar vervoer naar 9292 reist met je mee.